recept: Paradicsomos krumpli, Kifőzde
Paradicsomos krumpli
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

0,5 kg krumpli,
1,2 l paradicsom ivólé,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dkg zsír,
őrölt kömény, pirospaprika, liszt, cukor, só


A megmosott, megtisztított krumplit fél cm vastagságú karikákra szeletelem, és felengedem egy liter paradicsomlével. Teszek bele 5-10 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál ételízesítőt, egy csipet őrölt köményt, és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul. Nyáridőben az ivólét 1 kg átpaszírozott paradicsommal ´helyettesítem´.
Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást:
forró zsíron megdinsztelem az apró kockára vágott vöröshagymát, ezen zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverek egy mokkáskanál pirospaprikát, majd felöntöm 1-2 dl paradicsomlével és jól elkeverem a tűzről lehúzva.
Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tűzről.
Édeskés-savanykás ízű legyen, ügyeljünk arra, nehogy valamelyik íz domináljon.
A rántást helyettesíthetjük pár szelet krumpli összetörésével is.
Feltétnek adhatunk hideg sült húst, tükörtojást, fasirtot, pörköltet.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sülthús
 fasirt
 tükörtojás
 pörkölt

Forrás: Anyám receptje alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.30. Utoljára frissítve: 2009.05.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 19:07:58 - 3.47)
Hozzászólások:

Dezsőke (2010-08-23 11:16:00):
Évente egyszer-kétszer nem is rossz...

Megjegyzés a recepthez