Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
0,5 kg krumpli, 1,2 l paradicsom ivólé, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dkg zsír, őrölt kömény, pirospaprika, liszt, cukor, só |
A megmosott, megtisztított krumplit fél cm vastagságú karikákra szeletelem, és felengedem egy liter paradicsomlével. Teszek bele 5-10 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál ételízesítőt, egy csipet őrölt köményt, és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul. Nyáridőben az ivólét 1 kg átpaszírozott paradicsommal ´helyettesítem´.
Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró zsíron megdinsztelem az apró kockára vágott vöröshagymát, ezen zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverek egy mokkáskanál pirospaprikát, majd felöntöm 1-2 dl paradicsomlével és jól elkeverem a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tűzről. Édeskés-savanykás ízű legyen, ügyeljünk arra, nehogy valamelyik íz domináljon. A rántást helyettesíthetjük pár szelet krumpli összetörésével is. Feltétnek adhatunk hideg sült húst, tükörtojást, fasirtot, pörköltet. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|
Évente egyszer-kétszer nem is rossz...